För mig är målbilder väldigt viktiga, jag tror hårt på att om man verkligen vill något och fokuserar på det varje dag, så drar man det till sig. Jag bestämde mig redan för många år sedan att ett av mina större mål i livet är att ha en egen verkstad/studio, men jag hade inte satt ut någon specifik tidpunkt, utan tänkte att det kommer när det kommer. Men vill man något så måste man ju jobba för det, och efter att ha tänkt och funderat så bestämde jag mig en dag för att nu ska jag hitta något. Jag samlade på mig bilder på hur jag ville ha det, skrev långa listor med utrustning jag skulle komma att behöva och skissade på olika slags förvaringslösningar. För att göra det så konkret som möjligt printade jag ut ett kollage med alla bilder och skisser, ramade in det och placerade det ovanför skrivbordet. Varje dag såg jag på bilderna, och tänkte på att ska jag ha det.

En tid därefter fick jag ett meddelande av min syster som hade fått tips om en som hade lediga utrymmen till förmånliga priser, och jag tog kontakt direkt. Det finns många tomma utrymmen runtom i Vasa, de flesta är väldigt stora lokaler med dyra hyror och jag hade även det kravet att det skulle finnas tillgång till vatten och golvbrunn, vilket gjorde processen lite mer invecklad.

Jag bokade i alla fall in ett möte med personen jag hade fått tips om, och han visade mig två utrymmen som kunde vara passande. Sen gick det snabbt, jag bestämde mig redan dagen efter för att satsa på detta och veckan efter sattes det in tvättfat och golvbrunnen öppnades upp i det rum som tidigare hade fungerat som tvätteri för personalen som jobbade på sockerfabriken intill. Två veckor efter att jag hade kollat på rummet, stod jag med nycklarna i handen och insåg nog inte riktigt vad jag hade gjort.

För många andra är det bara ett rum, och ni kanske tänker att vad är det att jubla över, för mig är det så mycket mer. En plast för mig där jag kan börja bygga upp det som jag har bestämt mig för att jag vill jobba med, det som driver mig mest. Detta ser jag som ett delmål, men ett stort sådant som just nu består av 16,5 kvadratmeter fullt med energi. Längre fram har jag större planer men just nu är detta perfekt.

I och med att det hela gick så fort har jag inte hunnit skaffa allt det jag behöver till verkstan, men jag får ta lite i taget och även om jag är otroligt ivrig och en aning otålig måste jag acceptera att det tar tid att bygga upp!