tillverkn1

tillverkn2

tillverkn3

tillverkn4

vardagsrumsbord

När vi flyttade in i vår nuvarande lägenhet så köpte vi ny soffa, matta och lite annat, och kände då att det vardagsrumsbord vi hade inte riktigt passade in. Efter en tids letande kom jag fram till att det är bäst att göra själv, det blir alltid bäst så.

Då det kommer till projekt som detta så ser jag bara möjligheter och tänker att allt går att genomföra, för att sedan tänka på hur man skall konstruera det hela. I och med att min far är otroligt händig och till största delen tålmodig när jag dyker upp med mina projekt så var det självklart att jag vände mig till honom! Vi räknade ut mått, jag köpte järnrör i den tjocklek jag ville ha och sen var det bara att sätta igång.

Skivan till det mindre bordet är en restbit från en renovering hos mina föräldrar, och skivan till det större bordet är två ihoplimmade bitar, från något som jag tror ha legat på ett lastbilsflak någon gång i tiden. Själva benen fick vi räkna lite på före vi kom fram till vilken vinkel dom skulle ha, så att höjden på borden blev rätt. Pappa böjde rören för hand med hjälp av värme och vi fick fram en form som kändes bra. Benen svetsades ihop, målades svarta och skivorna kom på plats.

Att få lyfta in något i sitt hem som man gjort från grunden, känns helt annorlunda än en köpt möbel. Att man också kan ta tillvara material som lämnat över gör ju saken ännu bättre.